Tips voor het tegelen van uw badkamer
Home » Uncategorized  »  Tips voor het tegelen van uw badkamer
Tips voor het tegelen van uw badkamer
Dit zijn de beste tips als u van plan bent om zelf uw badkamer te tegelen.

Als je een nieuwe badkamer wilt, is het belangrijk om te weten hoe je de muren en vloer moet betegelen. Tegels kunnen een badkamer een stijlvolle en luxueuze uitstraling geven. Tegelen is echter niet zo eenvoudig als het lijkt en daarom is het belangrijk om de juiste kennis en vaardigheden te hebben voordat je aan de slag gaat. In dit blog lees je alles over het tegelen van een badkamer.

- Gebruik altijd een tegelzaag of een snijmachine voor de precieze snijlijn.

- Zorg ervoor dat de ondergrond waarop u gaat tegelen schoon en vlak is. Oneffenheden kunnen ervoor zorgen dat de tegels niet goed aansluiten.

- Gebruik altijd de juiste voegmortel. Er zijn speciale mortels voor tegelzetten verkrijgbaar bij de doe-het-zelf winkels of tegelzetters.

- Zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen heeft, zoals een tegelknipper, voegkrabber en voegspaan.

- Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid voegmortel gebruikt. Gebruik niet te veel, want dan kan de voegmortel uitlopen en de tegel beschadigen. Gebruik ook niet te weinig, want dan is de voegmortel niet sterk genoeg en kunnen de tegels loskomen.

– Zorg ervoor dat de voegmortel volledig is uitgehard voordat u de tegel schoonmaakt. Anders kunnen er strepen op de tegel achterblijven.

– Wanneer je naar een nieuw huis gaat en u heeft nog geen plek om de badkamer spullen neer te zetten in verband met de verbouwing is het handig om uw spullen op te slaan.

Omdat tegels vrij duur zijn is het zelf leggen van tegels een risico. Wanneer je het verpest kan dit namelijk een aardig prijskaartje hebben. Een mogelijkheid is om een professionele tegelzetter in te huren. Wanneer je dit doet kun je hier ook vaak de tegels direct bij bestellen.